Kategorier
Forfatterens tanker

Mitt møte med Snåsamannen

Det var hos ham jeg så med egne øyne de grenseoverskridende endringene i folks helse, og hans forunderlige evne til å se både hva som hadde skjedd i fortiden, og hva som kom til å skje. Jeg ble fylt med utallige spørsmål. I ham så jeg sjelens storslåtte og mystiske egenskaper, og der ble jeg vitne til hvordan en ny virkelighetsoppfatning brettet seg ut.

Jeg er vestlig, intellektuell, lege, psykiater – som trodde vi aldri hadde vært smartere, klokere og mer velutviklet – men i møte med sjelen ble jeg en usikker, puslete nybegynner, og det ble tydeligere enn noensinne at noe manglet.

Sjelen er det store hull i kunnskapen om oss selv. Den er noe helt annet enn personligheten. Sjelen er idealismen i deg. Den tilhører fellesskapet, stillheten og naturen. Vi og vår sjel er i ett med naturen; den hegner om og tar vare på naturen.

I sjelen finnes det dype i deg. Er det for eksempel slik våre to diktere Olav Hauge og Jon Fosse sier at de skaper sin største kunst når de er i sjelen?

Dette er bare noe av det jeg går nærmere etter i sømmene i boken «Sjelen – Å forstå det viktigste ved et menneske«.

Av Jan Christopher Karlseng

Jeg er eieren av Skog Forlag og forfatteren av "Sjelen - Å forstå det viktigste ved et menneske"

5 2 stemmer
Rangering av artikkel
1 Kommentar
Eldste
Nyeste Mest stemte
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
trackback

[…] Jeg var utålmodig; det handlet om viljen til å se på nytt; jeg kunne ikke vente i århundrer på psykologien; på at den skulle bli i stand til å forstå vår innerste natur, sjelen.  For min virkelighet var for mekanisk. Jeg savnet sjelen; jeg både tenkte på den og drømte om den lenge før jeg virkelig begynte å fatte hva den var. Jeg vet ikke sikkert hva som vekket meg, kanskje en mild hvisken fra mitt indre, en ulmebrann som blusset opp, eller var det mitt møte med den synske helbrederen Snåsamannen? […]